Cercar

Inici

Nova normativa per regular els VMP (Vehicles de Movilitat Personal)

17 d'agost de 2018

VMPs

Aprovat el Decret que regula la nova normativa per regular els Vehicles de Movilitat Personal
El passat 27 de juliol varem publicar la següent notícia:

Aquest tipus de transport personal estava mancat de regulació específica

-- L'Àrea de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament de Palma ha regulat, mitjançant un Decret, l'ús dels vehicles de mobilitat personal. Aquest tipus de transports estaran regulats a Palma, suplint així el buit legal existent, mitjançant aquest Decret realitzat per la Policia Local, després de nombroses queixes i alguns accidents en el qual aquests vehicles elèctrics s'han vist involucrats.

El Decret classifica aquests vehicles de mobilitat personal (VMP) en tres categories, A, B i C, i limita, en atenció a aquesta classificació, els espais pels quals poden circular i les velocitats màximes a les quals poden fer-ho. El Decret també especifica algunes vies en les quals està prohibida la circulació dels VMP.

Com que no és necessari disposar de permís de conduir, aquests vehicles s'equiparen, en molts dels supòsits de la seva circulació, amb les bicicletes.

Alhora, el Decret regula les condicions específiques que han de complir aquest tipus de vehicles quan estiguin destinats al lloguer, així com les seves normes d'estacionament.

La Policia Local, davant l'augment del nombre de VMP detectats, especialment a zones turístiques, realitzarà campanyes específiques de control del compliment de la norma ara aprovada. --


Recomanem fer un cop d'ull al Decret que regula els Vehicles de Mobilitat Personal (VMP) publicat en el BOIB. L'adjuntem una mica més a baix.

Descàrrega d'arxius

Data darrera modificació: 17 d'agost de 2018

© Policia Local Carrer de Son Dameto 1. 07013 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971 22 55 00 | Fax: 971 28 40 10
Correu electrònic: policia@palma.cat